ԵՐԵՎԱՆ ՔԱՂԱՔԻ ՍՈՒՊԵՐՄԱՐԿԵՏՆԵՐՈՒՄ ԻՐԱՑՎՈՂ ԱՂՑԱՆՆԵՐԻ ՄԱՆՐԷԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱՂՏՈՏՎԱԾՈՒԹՅԱՆ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Դ.Ա. Պիպոյան, Մ.Ռ. Բեգլարյան, Ս.Ա. Ստեփանյան, Ա.Է. Սարգսյան

Բանալի բառեր-:

պատրաստի աղցան, մանրէաբանական աղտոտվածություն, վտանգ, սննդամթերքի անվտանգություն, միկրոօրգանիզմներ

Ամփոփում

Հետազոտության նպատակն է գնահատել Երևանի սուպերմարկետներում իրացվող պատրաստի աղցանների մանրէաբանական անվտանգությունը: Աղցանների 12 նմուշներում որոշվել է մեզոֆիլ աերոբ և ֆակուլտատիվ անաերոբ (ՄԱՖԱՄ), աղիքային ցուպիկի խմբի (ԱՑԽՄ), E. coli, S. aureus, L. monocytogenes, Salmonella spp., Proteus ցեղի մանրէների, խմորասնկերի և բորբոսասնկերի առկայությունը:
Ըստ հետազոտության արդյունքների՝ պատրաստի աղցանների բոլոր նմուշները չեն համապատասխանում սննդամթերքի անվտանգությանը ներկայացվող պահանջներին և վտանգավոր են սպառողների առողջության համար:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-10