Ակտելիկի, ցիմբուշի, տոպազի թունազրկման առանձնահատկությունները ջերմատան պայմաններում առանձին և բաքային խառնուրդի տեսքով կիրառելիս

Հեղինակներ

  • Л.А. Аджемян, В.С. Мирзоян, Н.К. Петросян

Բանալի բառեր-:

гпестициды, детоксикация, защищенный грунт, баковая смесь, томаты

Ամփոփում

Սույն աշխատանքի նպատակն է եղել ուսումնասիրել լոլիկի պտուղներում մի շարք պեստիցիդների թունազերծման արագությունը ինչպես առանձին-առանձին, այնպես էլ բաքային խառնուրդի տեսքով կիրառելիս:
Փորձերը կատարվել են Մասիսի տարածաշրջանի Դարակերտի ջերմատնային տնտեսությունում: Big Beef hիբրիդի լոլիկի բույսերը սրսկվել են ցիմբուշի (1,2 լ/հա), ակտելիկի (2,5 լ/հա) և տոպազի (0,6 լ/հա) լուծույթներով:
Հետազոտության արդյունքներով պարզ է դարձել, որ պաշտպանված գրունտում ակտելիկի, ցիմբուշի և տոպազի՝ բաքային խառնուրդի տեսքով կիրառման դեպքում լոլիկի մեջ նշված պեստիցիդների մնացորդների թունազերծումն ավելի ինտենսիվ է ընթանում, քան առանձին-առանձին կիրառելիս:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-10

Ինչպես մեջբերել

Л.А. Аджемян, В.С. Мирзоян, Н.К. Петросян. (2023). Ակտելիկի, ցիմբուշի, տոպազի թունազրկման առանձնահատկությունները ջերմատան պայմաններում առանձին և բաքային խառնուրդի տեսքով կիրառելիս. <<Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա>>, 3(71). Retrieved from https://journal.anau.am/index.php/anau/article/view/242