ՎԱՅՐԻ ՉԻՉԽԱՆԻ ՊՏՈՒՂՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՈՐՊԵՍ ՀԱՏԱՊՏՂԱՅԻՆ ԱԼԿՈՀՈԼԱՅԻՆ ԽՄԻՉՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀՈՒՄՔ

Հեղինակներ

  • Մ.Ռ. Վարդանյան, Հ.Ժ. Տեր-Մովսեսյան

Բանալի բառեր-:

վայրի չիչխան, գինենյութ, պտղային ալկոհոլային խմիչք, չիչխանի ալկոհոլային խմիչք, ֆիզիկական և քիմիական ցուցանիշներ

Ամփոփում

Ուսումնասիրվել է Սևանի ավազանում աճող վայրի չիչխանի պտուղների (պտղամիս, սերմ, կեղև) քիմիական կազմը։ Չիչխանի պտուղներից պատրաստվել է հատապտղային ալկոհոլային խմիչք։ Որոշվել են ստացված գինե­նյութի և հատապտղային ալկոհոլային խմիչքի ֆիզիկաքիմիական ու զգայաբանական ցուցանիշները։
Վայրի չիչխանի պտուղներից ստացված խմիչքը պարունակում է բնական կենսաբանական ակտիվ նյութեր, ուստի մշակված տեխնոլոգիայի կիրառմամբ կարելի է ապահովել հատապտղային ալկոհոլային արժեքավոր խմիչքների արտադրություն։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-22