ԳԱՐԵՁԱՎԱՐԻ ԱԼՅՈՒՐԻ ՀԱՎԵԼՈՒՄՈՎ ՆՈՐ ՄՍԱՄԹԵՐՔԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱ

Հեղինակներ

  • Է.Լ. Սահակյան, Ա.Լ. Դաշտոյան, Մ.Վ. Պետրոսյան

Բանալի բառեր-:

մսային կիսապատրաստվածք, հիմնական հումք, բջջանյութ, գարեձավարի ալյուր, սննդային արժեք

Ամփոփում

Սննդարդյունաբերության զարգացման կարևորագույն նախադրյալ է բարձրարժեք հումքի օգտագործմամբ սննդամթերքի արտադրության նորագույն տեխնոլոգիաների մշակումը։
Համաշխարհային պրակտիկայում սննդամթերքի բաղադրության բալանսավոր­ման լավագույն տարբերակը բուսական և կենդանական ծագման բաղադրիչների համադրումն է, ինչը հնարավորություն է տալիս կայունացնել հումքի ֆունկցիոնալ և տեխնոլոգիական հատկությունները, բարձրացնել կենսաբանական արժեքն ու բարելավել պատրաստի արտադրանքի զգայաբանական հատկությունները։ Ուստի առաջարկվում է գարեձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի կիսապատրաստվածքի արտադրության տեխնոլոգիան կիրառել մսարդյունաբերությունում։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-21