ԴԱՌԸ ՇՈԿՈԼԱԴԻ ՀԱՐՍՏԱՑՈՒՄԸ ՍՆՆԴԱՅԻՆ ՄԱՆՐԱԹԵԼԵՐՈՎ

Հեղինակներ

  • Ն.Գ. Հովհաննիսյան, Ի.Ս. Խաչատրյան

Բանալի բառեր-:

դառը շոկոլադ, ցորենի սննդային թեփ, սննդային մանրաթելեր, ֆունկցիոնալ սննդամթերք, ֆունկցիոնալ բաղադրիչ

Ամփոփում

Շոկոլադագործությունում նոր տեսականու արտադրության տեխնոլոգիաների մշակումը պայմանավորված է շուկայի պահանջարկով: Խնդիր է դրվել ստանալ սննդային մանրաթելերով հարստացված դառը շոկոլադ: Որպես ֆունկցիոնալ բաղադրիչ կիրառվել է ցորենի սննդային թեփ, որը պարունակում է մեծ քանակությամբ արժեքավոր նյութեր և սննդային մանրաթելեր: Վերջիններս կարևոր նշանակություն ունեն մարդու օրգանիզմի բնականոն կենսագործունեության համար։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-20