ՊԱՇՏՊԱՆՎԱԾ ԳՐՈՒՆՏՈՒՄ ԿՈՆՖԻԴՈՐԻ ԵՎ ՊԵԳԱՍԻ ԹՈՒՆԱԶԵՐԾՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԼՈԼԻԿԻ ՊՏՈՒՂՆԵՐՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Լ.Հ. Աճեմյան, Վ.Ս. Միրզոյան, Ն.Կ. Պետրոսյան

Բանալի բառեր-:

պեգաս, կոնֆիդոր, լոլիկ, թունազերծում, բերքի որակ, ջերմատուն

Ամփոփում

­Հետազոտությունները կատարվել են ջերմատան պայմաններում աճեցվող լոլիկի պտուղներում կոնֆիդորի և պեգասի թունազերծման արագությունը որոշելու նպատակով:
Փորձնական սրսկումից 3 օր անց լոլիկի պտուղներում կոնֆիդորի մնացորդային ընդհանուր քանակությունը ցածր է եղել սահմանված առավելագույն թույլատրելի մակարդակից (0,5 մգ/կգ)։ Պեգասի թունազերծումը տևել է բավական երկար։ Ուստի անվտանգության ապահովման նպատակով անհրաժեշտ է սահմանել 7 օրից ավելի «սպասման ժամկետ»։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-17