ԿԱԹՆԱՇՈՌԱՅԻՆ ՊԱՆՐԻԿԻ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐԵԼԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՍՊԻՏԱԿ ՋՆԱՐԱԿԻ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄԻ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ

Հեղինակներ

  • Ն.Ռ. Չատինյան, Լ.Շ. Ալեքսանյան, Ս.Հ. Գևորգյան

Բանալի բառեր-:

կաթնաշոռ, սպիտակ ջնարակ, վարդաթուզ, բուսական հավելում, լցանյութ

Ամփոփում

Կաթնաշոռային պանրիկների արտադրությունում, որպես բուսական հավելում, վարդաթզի (ֆեյխոա) և սպիտակ ջնարակի կիրառումն ուսումնասիրվել է առաջին անգամ: Ըստ հետազոտությունների՝ բուսական հավելման շնորհիվ սպիտակուցային կաթնամթերքը հարստանում է դյուրամարս ածխաջրերով, վիտամիններով, անփոխարինելի ամինաթթուներով, միկրո-, մակրո- և այլ սննդատարրերով: Որպես հումք օգտագործվել է յուղազերծ կաթ, որը հեշտ է յուրացվում օրգանիզմի կողմից:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-14

Ինչպես մեջբերել

Ն.Ռ. Չատինյան, Լ.Շ. Ալեքսանյան, Ս.Հ. Գևորգյան. (2023). ԿԱԹՆԱՇՈՌԱՅԻՆ ՊԱՆՐԻԿԻ ԿԵՆՍԱՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑՆԵՐԻ ԿԱՏԱՐԵԼԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՍՊԻՏԱԿ ՋՆԱՐԱԿԻ ԵՎ ԲՈՒՍԱԿԱՆ ՀԱՎԵԼՈՒՄԻ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ. <<Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա>>, 1(73). Retrieved from https://journal.anau.am/index.php/anau/article/view/285