ԿԱՆԱՉ ԹԵՅԻ ԹՈՒՐՄԻ ԿԻՐԱՌՄԱՄԲ ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ ԱԼՅՈՒՐԻ ՍՈՍՆՁԱՆՅՈՒԹԻ ՈՐԱԿԱԿԱՆ ՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԲԱՐԵԼԱՎՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Ն.Գ. Հովհաննիսյան, Ա.Ս. Ալոյան

Բանալի բառեր-:

կանաչ թեյի թուրմ, ալյուրի հացաթխման հատկություններ, բարելավիչ, հացաթխման տեխնոլոգիա

Ամփոփում

Հացաթխման տեխնոլոգիայի կատարելագործման նպատակով առաջարկվում է որպես ֆունկցիոնալ բաղադրիչ և սննդային բարելավիչ օգտագործել կանաչ թեյի թուրմը: Հետազոտություններով հիմնավորվել է վերջինիս կիրառման արդյունավետությունը: Արտադրանքի որակական ցուցանիշները որոշվել են համընդհանուր ստանդարտներով կանոնակարգված մեթոդներով: Ըստ հացաթխման տեխնոլոգիաների լաբորատոր գնահատման՝ կանաչ թեյի թուրմի կիրառմամբ բարելավվում են պատրաստի հացի ֆիզիկաքիմիական և զգայաբանական հատկությունները:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-14