ՁԻԹԱՊՏՂԻ ՅՈՒՂՈՎ ՀԱՐՍՏԱՑՎԱԾ ԿԱԹՆԱՇՈՌԱՅԻՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Գ.Ժ. Հակոբյան, Մ.Գ. Կարախանյան

Բանալի բառեր-:

ճարպաթթու, կաթնայուղ, ձիթապտղի յուղ, կաթնաշոռ, կաթնաշոռային արտադրանք

Ամփոփում

Կաթնաշոռային զանգվածի արտադրության տեխնոլոգիայում կաթնայուղն ամբողջովին փոխարինվել է կաթնաբուսայուղային էմուլսիայով, որը ստացվել է յուղազերծված կաթի և ձիթապտղի յուղի 50:50 հարաբերակցությամբ:
Հետազոտվել են ստացված մթերքի զգայորոշման, ֆիզիկաքիմիական և անվտանգության ցուցանիշները: Ստացված կաթնաշոռային զանգվածը մեծ քանակությամբ օգտակար չհագեցած ճարպաթթուներ, վիտամիններ և հակաօքսիդիչներ պարունակելու շնորհիվ կարելի է օգտագործել ֆունկցիոնալ սննդամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայում։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-14