ՊՏՂԱՏՈՒՆԵՐԻ ԲԱԿՏԵՐԻԱԼ ԱՅՐՎԱԾՔ. ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ՊԱՅՔԱՐԻ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԸ
Բանալի բառեր-:
բակտերիալ այրվածք,, խնձորենի, կենսացիկլ, ֆունգիցիդ, արդյունավետությունԱմփոփում
Հոդվածում ներկայացված են Erwinia amylovora բակտերիայի զարգացման կենսացիկլը, ինչպես նաև խնձորենու որոշ սորտերի վարակվածությունը բակտերիալ այրվածքով: Համեմատաբար ցածր վարակընկալություն է գրանցվել Ռեդ դելիշես, միջին վարակընկալություն՝ Գոլդեն դելիշես, բարձր վարակընկալություն՝ Գրանի սմիթ, Ֆուջի, Այդոռեդ, Ջոնաթան,
Մուտսու, Բանան ձմեռային և Ջոնագոլդ սորտերի մոտ: Կանխարգելիչ միջոցառումների հիման վրա փորձարկված ֆունգիցիդներից հակաբակտերիալ ակտիվություն ցուցաբերել է միայն պղնձի օքսիքլորիդը՝ ապահովելով 70,8-76,9 % կենսաբանական արդյունավետություն:
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.