ՊՏՂԱՏՈՒՆԵՐԻ ԲԱԿՏԵՐԻԱԼ ԱՅՐՎԱԾՔ. ԶԱՐԳԱՑՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ԵՎ ՊԱՅՔԱՐԻ ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐԸ

Հեղինակներ

  • Գ.Վ. Ավագյան

Բանալի բառեր-:

բակտերիալ այրվածք,, խնձորենի, կենսացիկլ, ֆունգիցիդ, արդյունավետություն

Ամփոփում

Հոդվածում ներկայացված են Erwinia amylovora բակտերիայի զարգացման կենսացիկլը, ինչպես նաև խնձորենու որոշ սորտերի վարակվածությունը բակտերիալ այրվածքով: Համեմատաբար ցածր վարակընկալություն է գրանցվել Ռեդ դելիշես, միջին վարակընկալություն՝ Գոլդեն դելիշես, բարձր վարակընկալություն՝ Գրանի սմիթ, Ֆուջի, Այդոռեդ, Ջոնաթան,
Մուտսու, Բանան ձմեռային և Ջոնագոլդ սորտերի մոտ: Կանխարգելիչ միջոցառումների հիման վրա փորձարկված ֆունգիցիդներից հակաբակտերիալ ակտիվություն ցուցաբերել է միայն պղնձի օքսիքլորիդը՝ ապահովելով 70,8-76,9 % կենսաբանական արդյունավետություն:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-09