ՋԵՐՄԱՏՆԱՅԻՆ ԼՈԼԻԿԻ ԲՈՒՅՍԵՐՈՒՄ ԱԿՏԱՐԱՅԻ ԹՈՒՆԱԶԵՐԾՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
##plugins.pubIds.doi.readerDisplayName##-:
https://doi.org/10.52276/25792822-2024.3-227Բանալի բառեր-:
ակտարա, արմատային և արտաարմատային եղանակներով կիրառում, բերքի որակ, լոլիկ, ջերմատունԱմփոփում
Ուսումնասիրություններով պարզվել է, որ ջերմատան պայմաններում արտաարմատային և արմատային եղանակներով կիրառման դեպքում ակտարան լոլիկի պտուղներում ու տերևներում թունազերծվում է տարբեր կերպ։ Սպասման
ժամկետում (կիրառումից 3 օր անց) լոլիկի պտուղներում այս միջատասպանի մնացորդները երկու տարբերակներում էլ չեն գերազանցել առավելագույն թույլատրելի սահմանը (ԱԹՍ): Սակայն արմատային համակարգով ներմուծման 5-րդ օրը թունանյութի մնացորդային քանակության ավելացում է նկատվել ինչպես տերևներում, այնպես էլ պտուղներում։ Անկախ կիրառման
եղանակներից՝ ակտարան էական ազդեցություն չի գործել լոլիկի պտուղների հիմնական որակական ցուցանիշների վրա։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Տարբերակներ
- 2024-12-19 (2)
- 2024-12-13 (1)
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Copyright (c) 2024 Լևոն Աճեմյան, Վարսիկ Միրզոյան, Նելլի Պետրոսյան, Գաբրիել Կարապետյան
Այս աշխատանքն արտոնագրված է որպես a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.