ՄԱՍՈՒՐԻ CO2 -ԼՈՒԾԱԶԱՏՎԱԾՔԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՄՍԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ՀԱՍՈՒՆԱՑՄԱՆ ՎՐԱ
Բանալի բառեր-:
զգայաբանական գնահատում, լուծազատվածք, հասունացում, մասուր, տավարի միսԱմփոփում
Հում չորացված և հում ապխտած մսամթերքի արտադրության հիմնական ու կարևոր փուլերից են աղադրումը և հասունացումը, որոնց ժամանակ տեղի են ունենում կենսաքիմիական ու մանրէաբանական բարդ պրոցեսներ, առաջանում են ցածրամոլեկուլային միացություններ՝ ապահովելով պատրաստի մթերքի որակը և էներգետիկ արժեքը։ Հետազոտությունների հիման վրա մեր կողմից մշակվել է մասուրի CO2 լուծազատվածքի հավելումով աղադրման նոր եղանակ, որը ոչ միայն կարագացնի մսային հումքի հասունացումը, այլև կնպաստի պատրաստի արտադրանքի օգտակար հատկությունների ավելացմանը։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.