ՄԱՍՈՒՐԻ CO2 -ԼՈՒԾԱԶԱՏՎԱԾՔԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՄՍԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻ ՀԱՍՈՒՆԱՑՄԱՆ ՎՐԱ

Հեղինակներ

  • Ա.Լ. Դաշտոյան, Ա.Ա. Պետրոսյան

Բանալի բառեր-:

զգայաբանական գնահատում, լուծազատվածք, հասունացում, մասուր, տավարի միս

Ամփոփում

Հում չորացված և հում ապխտած մսամթերքի արտադրության հիմնական ու կարևոր փուլերից են աղադրումը և հասունացումը, որոնց ժամանակ տեղի են ունենում կենսաքիմիական ու մանրէաբանական բարդ պրոցեսներ, առաջանում են ցածրամոլեկուլային միացություններ՝ ապահովելով պատրաստի մթերքի որակը և էներգետիկ արժեքը։ Հետազոտությունների հիման վրա մեր կողմից մշակվել է մասուրի CO2 լուծազատվածքի հավելումով աղադրման նոր եղանակ, որը ոչ միայն կարագացնի մսային հումքի հասունացումը, այլև կնպաստի պատրաստի արտադրանքի օգտակար հատկությունների ավելացմանը։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2024-06-11

Թողարկում

Բաժին

Food Science and Technology