ՄՐԳԱՀԱՏԱՊՏՂԱՅԻՆ ԷՔՍՏՐԱԿՏՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՖՈՒՆԿՑԻՈՆԱԼ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ԸՄՊԵԼԻՔՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ

Հեղինակներ

  • Ն.Վ. Յավրույան, Վ.Ա. Կարապետյան

Բանալի բառեր-:

էքստրակցիա, խաղողի հյութ, կենսաբանական ակտիվ բաղադրիչներ, մոշի էքստրակտ, ֆեյխոայի էքստրակտ, ֆունկցիոնալ նշանակության ըմպելիքներ

Ամփոփում

Հետազոտությունների հիման վրա մշակվել են խաղողի անմիջապես մամլված հյութից և ֆեյխոայի ու մոշի էքստրակտներից ստացվող նոր ֆունկցիոնալ ըմպելիքների բաղադրատոմսեր: Որոշվել են բնական հումքից կենսաբանական ակտիվ նյութերի արդյունահանման մեթոդի (էքստրակցիայի միջոցով) օպտիմալ պարամետրերը և ռեժիմները: Վիտամինների, հանքանյութերի, մակրո և միկրոտարրերի զգալի պարունա­կության շնորհիվ նոր տեսակի խմիչքները ձեռք են բերել բարձր զգայաբանական ու ֆունկցիոնալ հատկություններ, ուստի առաջարկվում է իրականացնել դրանց սերիական արտադրություն։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2024-06-11

Թողարկում

Բաժին

Food Science and Technology