ՄՐԳԱՀԱՏԱՊՏՂԱՅԻՆ ԷՔՍՏՐԱԿՏՆԵՐԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ՖՈՒՆԿՑԻՈՆԱԼ ՆՇԱՆԱԿՈՒԹՅԱՆ ԸՄՊԵԼԻՔՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՆՊԱՏԱԿՈՎ
Բանալի բառեր-:
էքստրակցիա, խաղողի հյութ, կենսաբանական ակտիվ բաղադրիչներ, մոշի էքստրակտ, ֆեյխոայի էքստրակտ, ֆունկցիոնալ նշանակության ըմպելիքներԱմփոփում
Հետազոտությունների հիման վրա մշակվել են խաղողի անմիջապես մամլված հյութից և ֆեյխոայի ու մոշի էքստրակտներից ստացվող նոր ֆունկցիոնալ ըմպելիքների բաղադրատոմսեր: Որոշվել են բնական հումքից կենսաբանական ակտիվ նյութերի արդյունահանման մեթոդի (էքստրակցիայի միջոցով) օպտիմալ պարամետրերը և ռեժիմները: Վիտամինների, հանքանյութերի, մակրո և միկրոտարրերի զգալի պարունակության շնորհիվ նոր տեսակի խմիչքները ձեռք են բերել բարձր զգայաբանական ու ֆունկցիոնալ հատկություններ, ուստի առաջարկվում է իրականացնել դրանց սերիական արտադրություն։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.