«ԳՐԻՆ ՄԻՔՍ» ԿԵՆՍԱՊԱՐԱՐՏԱՆՅՈՒԹԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՏԱՔԴԵՂԻ ՍՈՐՏԵՐԻ ՏՆՏԵՍԱՊԵՍ ԱՐԺԵՔԱՎՈՐ ՀԱՏԿԱՆԻՇՆԵՐԻ ՎՐԱ
Բանալի բառեր-:
բերքատվություն, կենսապարարտանյութ, շահութաբերություն, տաքդեղ, ֆենոլոգիական փուլերԱմփոփում
Ջերմատան պայմաններում ուսումնասիրվել է «Գրին Ֆարմ» ՍՊԸ-ի կողմից արտադրված «Գրին միքս» ունիվերսալ կենսապարարտանյութի ազդեցությունը քաղցր տաքդեղի Լոշտակ և Հայկ սորտերի տնտեսապես արժեքավոր հատկանիշների վրա։ Հետազոտություններով պարզվել է, որ «Գրին միքս» կենսապարարտանյութը խթանել է տաքդեղի փորձարկվող սորտերի աճն ու զարգացումը, բարելավել պտուղների և սերմերի որակական ցուցանիշները, նպաստել բերքատվության ավելացմանն ու շահութաբերության բարձրացմանը:
Ուստի այն կարելի է առաջարկել որպես տաքդեղի մշակության արդյունավետ կենսապարարտանյութ և կիրառել ինչպես ավանդական, այնպես էլ օրգանական գյուղատնտեսությունում:
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.