ԽԱՂՈՂԻ ՉԱՐԵՆՑԻ ՍՈՐՏԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՆԱՀԱՏԱԿԱՆԸ ՎԱՐԴԱԳՈՒՅՆ ԳԻՆԻՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ

Հեղինակներ

  • Մ.Ռ. Վարդանյան, Մ.Ն. Միքայելյան, Մ.Ա. Միրանյան

Բանալի բառեր-:

գինենյութ, էկոլոգիապես մաքուր գինի, խաղողի Չարենցի սորտ, վարդագույն գինի, օրգանական թթուներ

Ամփոփում

Օրգանական և բիոդինամիկ խաղողագործությունն ու գինեգործությունն արագ զարգացող, մեծ պահանջարկ ներկայացնող ուղղություններ են։ Ուստի խաղողագործության ոլորտի համար նպատակային է մշակել ցրտակայուն, սնկային հիվանդությունների և վնասատուների նկատմամբ դիմացկուն սորտեր: Հետազոտության ընթացքում ուսումնասիրվել են առանց քիմիական նյութերի և քիմիական պարարտացումով աճեցված խաղողի Չարենցի սորտից տարբեր գինեգործական եղանակներով պատրաստված վարդագույն գինիների ֆիզիկա­քիմիական ցուցանիշները։ Տեխնոլոգիական գնահատմամբ որոշվել են էկոլոգիապես մաքուր և բնական վարդագույն գինիների արտադրության համար, որպես հումք, տվյալ սորտի օգտագործման հնարավորությունները։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-12-14