ԽԱՂՈՂԻ ՉԱՐԵՆՑԻ ՍՈՐՏԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱԿԱՆ ԳՆԱՀԱՏԱԿԱՆԸ ՎԱՐԴԱԳՈՒՅՆ ԳԻՆԻՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ
Բանալի բառեր-:
գինենյութ, էկոլոգիապես մաքուր գինի, խաղողի Չարենցի սորտ, վարդագույն գինի, օրգանական թթուներԱմփոփում
Օրգանական և բիոդինամիկ խաղողագործությունն ու գինեգործությունն արագ զարգացող, մեծ պահանջարկ ներկայացնող ուղղություններ են։ Ուստի խաղողագործության ոլորտի համար նպատակային է մշակել ցրտակայուն, սնկային հիվանդությունների և վնասատուների նկատմամբ դիմացկուն սորտեր: Հետազոտության ընթացքում ուսումնասիրվել են առանց քիմիական նյութերի և քիմիական պարարտացումով աճեցված խաղողի Չարենցի սորտից տարբեր գինեգործական եղանակներով պատրաստված վարդագույն գինիների ֆիզիկաքիմիական ցուցանիշները։ Տեխնոլոգիական գնահատմամբ որոշվել են էկոլոգիապես մաքուր և բնական վարդագույն գինիների արտադրության համար, որպես հումք, տվյալ սորտի օգտագործման հնարավորությունները։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.