Հնդկահավի մսով և հնդկաձավարի ալյուրի հավելումով նոր տեսակի մսամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայի մշակում

Հեղինակներ

  • Է.Լ. Սահակյան, Հ.Ն. Մաթոսյան, Է.Բ. Բալայան

Բանալի բառեր-:

մսահաց, հնդկահավի միս, հնդկաձավարի ալյուր, օրգանական մթերք, նուտրիենտներ, ֆարշ

Ամփոփում

Երեխաների աճի և զարգացման համար կարևորվում է սննդի հետ անհրաժեշտ նուտրիենտների ընդունումը։ Հատկապես դպրոցական տարիքի երեխաները դասամիջոցներին սնվում են ոչ այնքան բարձր կենսաբանական արժեք ունեցող մթերքով։ Ուստի առաջարկում ենք նոր տեսակի մսամթերք, որը ոչ միայն ունի բարձր սննդային արժեք, այլև բնական է և չի պարունակում կոնսերվանտներ։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-21

Ինչպես մեջբերել