ՎԱՐՍԱԿԻ ԱՄԲՈՂՋԱԿԱՆ ՀԱՏԻԿԻ ԱԼՅՈՒՐԻՑ ԿԱՂԱՊԱՐԱՅԻՆ ՀԱՑԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Ա.Ի. Նազարյան, Լ.Հ. Ղևոնդյան

Բանալի բառեր-:

հաց, վարսակի ամբողջական հատիկ, ֆունկցիոնալ բաղադրիչ, չոր սոսնձանյութ, տեխնոլոգիա

Ամփոփում

Հետազոտության հիմնական նպատակը վարսակի ամբողջական հատիկի ալյուրից ֆունկցիոնալ նշանակությամբ հացամթերքի այնպիսի տեխնոլոգիայի մշակումն է, որը կապահովի պատրաստի արտադրանքի բարձր սննդային արժեք և ցանկալի սպառողական տեսք:
Ըստ հետազոտության արդյունքների՝ այլընտրանքային հատիկից ստացվող ալյուրը հնարավոր է կիրառել հացաթխման արտադրությունում և ստանալ բարձրորակ արտադրանք:
Վարսակի ալյուրից հացաթխման մշակված տեխնոլոգիայի ներդրումը չի պահանջում լրացուցիչ աշխատանքային ռեսուրսներ և նյութական ծախսեր։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-10