ԿԻՍԱՊԱՏՐԱՍՏՎԱԾՔՆԵՐԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ԿԱՏԱՐԵԼԱԳՈՐԾՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Ա.Լ. Դաշտոյան, Յ.Հ. Բալույանց, Է.Մ. Սիմոնյան

Բանալի բառեր-:

կիսապատրաստվածք, բջջանյութ, բաղադրագիր, պատրաստի մթերքի ելք, ինքնարժեք

Ամփոփում

Մսային կիսապատրաստվածքներն օգտագործելուց առաջ պահանջում են միայն լրացուցիչ ջերմային մշակում: Դրանք սննդակարգը լրացնում են օգտակար բաղադրիչներով՝ սպիտակուցներով, ճարպերով, ածխաջրերով և հանքային նյութերով: ՈՒստի ժամանակակից աշխարհում տարեցտարի ընդլայնվում է դրանց արտադրությունը:
Հետազոտության արդյունքների հիման վրա կազմվել է բջջանյութի օգտագործմամբ կոտլետի նոր տեսակի բաղադրատոմս, ինչպես նաև կատարվել են տեխնոլոգիական պարամետրերի, էներգետիկ արժեքի և ինքնարժեքի հաշվարկներ:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-10