ԾԻՐԱՆԻ ՊՏՈՒՂՆԵՐԻ ՉՈՐԱՑՄԱՆ ԿԻՆԵՏԻԿԱՅԻ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒՄԸ ԿՈՆՎԵԿՏԻՎ ԵՎ ԿՈՆՎԵԿՏԻՎ-ՄԻԿՐՈԱԼԻՔԱՅԻՆ ՉՈՐԱՑՄԱՆ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐՈՒՄ
Բանալի բառեր-:
պտուղբանջարեղենային չիպսեր, կոնվեկտիվ չորացում, միկրոալիքային չորացում, կոնվեկտիվ-միկրոալիքային չորացում, չորացման ռեժիմ, չորացման կինետիկաԱմփոփում
Հոդվածում ներկայացված են կոնվեկտիվ և կոնվեկտիվ-միկրոալիքային չորացման պայմաններում ծիրանի պտուղների չորացման կինետիկայի ուսումնասիրության արդյունքները: Ըստ հետազոտությունների արդյունքների՝ կոնվեկտիվ-միկրոալիքային չորացման եղանակի կիրառության դեպքում ծիրանի պտուղների չորացման տևողությունը կրճատվում է 2,5 անգամ: Իսկ համաչափ չորացում ապահովելու նպատակով անհրաժեշտ է նախ կոնվեկտիվ չորացման տեղակայանքում պտուղների խոնավապարունակությունը հասցնել մինչև 25-30 %, ապա դրանք տեղափոխել միկրոալիքային չորացման տեղակայանք:
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.