ԵՐԿՐՈՐԴԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻՑ ՄՐԳԱԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԱՅԻՆ ՓՈՇԻՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ՄՇԱԿՈՒՄ ԵՎ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄ ԱԼՐԱՅԻՆ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ
Բանալի բառեր-:
խնձորի փոշի, ստեպղինի փոշի, երկրորդային հումք, կոնվեկտիվ-միկրոալիքային չորացում, կեքսերԱմփոփում
Ներկայումս մեծ ուշադրություն է դարձվում բնակչության սննդակարգի խախտումներին, մասնավորապես կենդանական ճարպերի չափից ավելի, չհագեցած ճարպաթթուների, վիտամինների և սննդային մանրաթելերի ոչ բավարար օգտագործմանը:
Հրուշակեղենային արտադրանքի պահանջարկը մշտապես աճում է, ուստի խնդիր է դրվել հետազոտությամբ հիմնավորել առաջին մզվածքի մրգաբանջարեղենային հյութերից ստացված երկրորդային հումքի կիրառումը կեքսերի արտադրությունում։ Մրգային և բանջարեղենային փոշիների օգտագործումը հնարավորություն կտա ընդլայնել ալրային հրուշակեղենի տեսականին, պատրաստի արտադրանքը հարստացնել սննդային մանրաթելերով ու վիտամիններով։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.