ԵՐԿՐՈՐԴԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻՑ ՄՐԳԱԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԱՅԻՆ ՓՈՇԻՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ՄՇԱԿՈՒՄ ԵՎ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄ ԱԼՐԱՅԻՆ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Ն.Վ. Յավրույան, Վ.Ա. Կարապետյան, Ե.Խ. Գոմցյան, Ի.Ա. Միրումյան

Բանալի բառեր-:

խնձորի փոշի, ստեպղինի փոշի, երկրորդային հումք, կոնվեկտիվ-միկրոալիքային չորացում, կեքսեր

Ամփոփում

Ներկայումս մեծ ուշադրություն է դարձվում բնակչության սննդակարգի խախտումներին, մասնավորապես կենդանական ճարպերի չափից ավելի, չհագեցած ճարպաթթուների, վիտամինների և սննդային մանրաթելերի ոչ բավարար օգտագործմանը:
Հրուշակեղենային արտադրանքի պահանջարկը մշտապես աճում է, ուստի խնդիր է դրվել հետազոտությամբ հիմնավորել առաջին մզվածքի մրգա­բանջարեղենային հյութերից ստացված երկրորդային հումքի կիրառումը կեքսերի արտադրությունում։ Մրգային և բանջարեղենային փոշիների օգտագործումը հնարավորություն կտա ընդլայնել ալրային հրուշակեղենի տեսականին, պատրաստի արտադրանքը հարստացնել սննդային մանրաթելերով ու վիտամիններով։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-07-17

Ինչպես մեջբերել

Ն.Վ. Յավրույան, Վ.Ա. Կարապետյան, Ե.Խ. Գոմցյան, Ի.Ա. Միրումյան. (2023). ԵՐԿՐՈՐԴԱՅԻՆ ՀՈՒՄՔԻՑ ՄՐԳԱԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆԱՅԻՆ ՓՈՇԻՆԵՐԻ ՍՏԱՑՄԱՆ ՄԵԹՈԴՆԵՐԻ ՄՇԱԿՈՒՄ ԵՎ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄ ԱԼՐԱՅԻՆ ՀՐՈՒՇԱԿԵՂԵՆԻ ԱՐՏԱԴՐՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ. <<Ագրոգիտություն և տեխնոլոգիա>>, 1(81). Retrieved from https://journal.anau.am/index.php/anau/article/view/75