ԿԱԹՆԱԹԹՎԱՅԻՆ ՆՈՐ ՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄ
Բանալի բառեր-:
լակտոզազուրկ յոգուրտ, կաթ, կաթնաթթվային, չիչխան, ռիկոտաԱմփոփում
Առաջարկվող կաթնաթթվային նոր մթերքը բաղկացած է երկու բաղադրիչներից՝ յոգուրտից և ռիկոտայից։ Առաջին բաղադրիչի արտադրության համար մշակվել է լակտոզազուրկ յոգուրտի ստացման տեխնոլոգիա, երկրորդի համար՝ ավելի բարձր ելք ապահովող և սպիտակուցների անջատման արագացմանը նպաստող տեխնոլոգիական պարամետրեր։ Հաճելի համով, բույրով և համասեռ կաթնամթերք ստանալու համար յոգուրտ/ ռիկոտա տարբեր հարաբերակցությամբ պատրաստվել է 3 նմուշ։ Դրանց
զգայաբանական հետազոտության արդյունքում սահմանվել է օպտիմալ հարաբերակցություն՝ 90։10։ Որպես բնական հավելում՝ օգտագործվել է չիչխանի խյուս։ Կազմվել է բաղադրատոմս, հաշվարկվել են մթերքի սննդային և էներգետիկ արժեքները, որոշվել է տիտրվող թթվությունը։
Ներբեռնումներ
Հրատարակվել է
Ինչպես մեջբերել
Թողարկում
Բաժին
Արտոնագհր
Creative Commons Attribution-Non-Commercial (CC BY-NC). CC BY-NC allows users to copy and distribute the article, provided this is not done for commercial purposes. The users may adapt – remix, transform, and build upon the material giving appropriate credit, providing a link to the license. The full details of the license are available at https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/.