ԿԱԹՆԱԹԹՎԱՅԻՆ ՆՈՐ ՄԹԵՐՔԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Է.Բ. Բալայան, Ա.Է. Արաքսյանց

Բանալի բառեր-:

լակտոզազուրկ յոգուրտ, կաթ, կաթնաթթվային, չիչխան, ռիկոտա

Ամփոփում

Առաջարկվող կաթնաթթվային նոր մթերքը բաղկացած է երկու բաղադրիչներից՝ յոգուրտից և ռիկոտայից։ Առաջին բաղադրիչի արտադրության համար մշակվել է լակտոզազուրկ յոգուրտի ստացման տեխնոլոգիա, երկրորդի համար՝ ավելի բարձր ելք ապահովող և սպիտակուցների անջատման արագացմանը նպաստող տեխնոլոգիական պարամետրեր։ Հաճելի համով, բույրով և համասեռ կաթնամթերք ստանալու համար յոգուրտ/ ռիկոտա տարբեր հարաբերակցությամբ պատրաստվել է 3 նմուշ։ Դրանց
զգայաբանական հետազոտության արդյունքում սահմանվել է օպտիմալ հարաբերակցություն՝ 90։10։ Որպես բնական հավելում՝ օգտագործվել է չիչխանի խյուս։ Կազմվել է բաղադրատոմս, հաշվարկվել են մթերքի սննդային և էներգետիկ արժեքները, որոշվել է տիտրվող թթվությունը։

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-12-14