ՈՍՊԻ ԱԼՅՈՒՐԻՑ ՀԱՏԱԿԱԹՈՒԽ ՀԱՑԻ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՅԻ ՄՇԱԿՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Ն.Գ. Հովհաննիսյան, Ա.Ի. Նազարյան, Ա.Ս. Ալոյան

Բանալի բառեր-:

հաց, ոսպի ալյուր, ֆունկցիոնալ սննդամթերք, տեխնոլոգիա, բաղադրագիր

Ամփոփում

Նյութը վերաբերում է ոսպի ալյուրին` որպես ֆունկցիոնալ բաղադրիչի ու վերջնական մթերքի:
ՈՒսումնասիրության հիմնական նպատակն է ֆունկցիոնալ նշանակության հացամթերքի արտադրության տեխնոլոգիայի մշակումը` ոսպի ալյուրի օգտագործմամբ, ինչը կբարձրացնի պատրաստի արտադրանքի սննդային արժեքը և կնվազեցնի մի շարք հիվանդությունների ռիսկը:
Ոսպի ալյուրի կիրառումը հնարավորություն է ընձեռում բարելավել հացի զգայաբանական ցուցանիշները. բույրը և գույնը դառնում են ավելի արտահայտիչ, ծակոտկենությունն ավելանում է 10,0 %-ով, տեսակարար ծավալը` 10,8 %-ով:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-04