ՊՂՆՁԻ ՌԻՍԿԻ ԳՆԱՀԱՏՈՒՄԸ ԱԼԱՎԵՐԴԻ ՔԱՂԱՔԻ ՇՈՒԿԱՆԵՐՈՒՄ ԻՐԱՑՎՈՂ ՊՏՈՒՂ-ԲԱՆՋԱՐԵՂԵՆՈՒՄ

Հեղինակներ

  • Լ.Ա. Սիրեյան

Բանալի բառեր-:

պտուղ-բանջարեղեն, պղինձ, օրական ընդունում, վտանգ, ռիսկի գնահատում

Ամփոփում

Սույն հետազոտության նպատակն է գնահատել Ալավերդի քաղաքի բնակչության կողմից սպառվող բանջարեղենի և մրգերի մեջ պղնձի (Cu) պարունակության ռիսկը: ՈՒսումնասիրված մրգերի և բանջարեղենի մեջ որոշվել է Cu-ի պարունակությունը և գնահատվել ամենօրյա ընդունման չափը (EDI): Հաշվարկվել են նաև թիրախային վտանգի գործակիցը (THQ) և վտանգի ցուցանիշները (HI):
ՈՒսումնասիրության արդյունքներից պարզ է դարձել, որ տվյալ տարածքի մրգերի և բանջարեղենի միաժամանակյա օգտագործումը կարող է ի հայտ բերել բնակչության առողջությանը սպառնացող ռիսկ:

Ներբեռնումներ

Հրատարակվել է

2023-08-04